Luminize

Luminize

Luminize is Marcela, Matilda, Irena en Tea. De vier jonge vrouwen zijn geboren en getogen in Kroatië. Vanaf jonge leeftijd hebben zij zich met hun talent en doorzettingsvermogen ontwikkeld tot de rasmuzikanten die ze nu zijn. Toen hun muziekleraar tijdens de les een band met alleen maar jongens vormde, inspireerde dit de meiden een girl band op te richten. De vroege versie van Luminize speelde vooral covers van rockbands als Guns 'n' Roses en AC/DC. Ze spelen zich al snel in de kijker en doen optredens in binnen - en buitenland (o.a. Australië) en doen zelfs mee aan de Kroatische Eurovisie voorronde. Als zangeres Marcela zich in 2010 bij de band aansluit, wordt het huidige Luminize geboren.

Met hun dynamische optredens weet Luminize iedereen voor zich te winnen. Als viereenheid straalt de band een energie uit waar het publiek niet om heen kan. Marcela, Matilda, Irena en Tea geven 'luminization' een geheel nieuwe betekenis. De drive van Luminize werd opgemerkt door een bevriende Nederlandse zakenman. Hij beloofde de meiden een mega contract en haalde ze over om naar Nederland te komen om vanuit daar hun carrière verder te ontwikkelen.

De girls verlieten hun familie, vrienden, werk en school om deze kans met beide handen aan te pakken. Helaas begon het internationale succesverhaal van Luminize met een valse start omdat de 'vriend' zijn beloftes niet waar kon maken; de band bleef met lege handen achter. Luminize besloot toch door te zetten en kreeg al snel hulp van een Nederlandse met wie ze bevriend waren geraakt. Zij neemt de managersrol op zich en in samenwerking met verschillende professionals in de muziek industrie geeft zij de carrière van Luminize de kickstart die de meiden verdienen.